Vučić najavio dolazak Trampa i Džonsona u Srbiju

  • By admin
  • 16 Decembra, 2019
  • 0
  • 39 Views

“Samo se vi smijte. Dolazi prvo Boris Džonson, pa Donald Tramp, a vi ćete se sjetiti da ste mi se smijali kad sam to rekao”, kazao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na početku radova na izgradnji autoputa Pojate-Preljina, da će se za samo dve godine tim putem od Beograda do Kruševca stizati da sat i po vremena, da će za tri godine biti završen put Čačak- Kraljevo, dok će cijeli autoput od 112,3 kilometra biti završen za četiri godine.

Vučić je istakao da danas počinje izgradnja puta koji će spojiti Koridor 10 sa Koridorom 11, zapadnu i istočnu Srbiju kroz centar zemlje, i da će “jednom zauvijek biti riješeno pitanje poplava”.

“Najvažne je da u ovaj kraj donosimo život koji smo gubili od 90-ih godina, da vratimo ljude, da zadržimo mlade, a to možemo samo novim fabrikama. A investitori dolaze samo kad imamo autoput, “rekao je Vučić i napomenuo da su investitori u Kraljevo došli tek kad je napravljen dobar put.

Kako je dodao, put će biti najširi u Srbiji, širok oko 30 metara, a to što će biti “digitalan” znači da će se svuda vidjeti obavještenja o tome da li je negdje bio udes, gužva ili upozorenje na klizav kolovoz.

Vučić se zahvalio ambasadorki Britanije Šan Meklaud i američkom ambasadoru Entoniju Godfriju jer su, kako je rekao, zahvaljujući njima dobili izuzetno povoljne kredite.

Vučić je ponovio poziv britanskom premijeru i američkom predsjedniku da posjete Srbiju.

“Samo se vi smijte. Dolazi prvo Boris Džonson, pa Donald Tramp, a vi ćete se sjetiti da ste mi se smijali kad sam to rekao”, obratio se predsjednik okupljenim građanima.

Saobraćajnica čija izgradnja danas počinje povezivaće sve veće gradove centralne Srbije gdje živi više od pola miliona ljudi – Čačak, Kraljevo, Vrnjačka Banja, Trstenik, Kruševac, Stalać i Ćićevac, kao i Koridor 10 i autoput “Miloš Veliki” (Koridor 11).

Vlada Srbije je sa američko-turskim konzorcijumom Behtel-Enka 5. decembra potpisala komercijalni ugovor o izgradnji Moravskog koridora u vrijednosti od 745 miliona eura, a predviđeni su i dodatni radovi i direktni i indirektni materijalni troškovi od 20 odsto.

Pored izgradnje autoputa, projekat obuhvata i regulaciju Zapadne Morave i njenih pritoka, kao i izgradnju telekomunikacione infrastrukture.

Izvor:vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *